Svíčkové řezy s pepřovou omáčkou recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

svíčková
anglická slanina
vejce
sůl
steakový pepř
slunečnicový olej (s česnekem a zázvorem)
česnek
zázvor
slunečnicový olej
máslo
suché bílé víno
smetana ke šlehání
koňak
citrónová šťáva
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cca 3cm plátky svíčkové opepříme a potřeme slunečnicovým olejem s česnekem a zázvorem. Necháme minimálně 8 hod. uležet.

  2. V rozpáleném slunečnicovém oleji řezy opečeme z obou stran cca 3-4 minuty na každé straně (odvislé od kvality masa, síly steaku, kvalitní pánve). Poté maso vyjmeme a uchováme v teple.

  3. V rendlíku zpěníme máslo, přidáme pepř, víno, necháme přejít varem, přilijeme smetanu s rozšlehanou moukou, osolíme, provaříme, zastříkneme koňakem, promícháme a odstavíme.

  4. V lívanečníku na kapce oleje vytvoříme volské oko a na pánvičce orestujeme plátky anglické. Příloha-smažené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!