Svíčkové řezy s pepřovou omáčkou recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- svíčková
- anglická slanina
- vejce
- sůl
- steakový pepř
- slunečnicový olej (s česnekem a zázvorem)
- česnek
- zázvor
- slunečnicový olej
- máslo
- suché bílé víno
- smetana ke šlehání
- koňak
- citrónová šťáva
- hladká mouka
Postup Svíčkové řezy s pepřovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Cca 3cm plátky svíčkové opepříme a potřeme slunečnicovým olejem s česnekem a zázvorem. Necháme minimálně 8 hod. uležet.
V rozpáleném slunečnicovém oleji řezy opečeme z obou stran cca 3-4 minuty na každé straně (odvislé od kvality masa, síly steaku, kvalitní pánve). Poté maso vyjmeme a uchováme v teple.
V rendlíku zpěníme máslo, přidáme pepř, víno, necháme přejít varem, přilijeme smetanu s rozšlehanou moukou, osolíme, provaříme, zastříkneme koňakem, promícháme a odstavíme.
V lívanečníku na kapce oleje vytvoříme volské oko a na pánvičce orestujeme plátky anglické. Příloha-smažené brambory.