Tatarské maso recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 600 g vepřové kýty
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce kečupu
- sůl
- mletý pepř
- olej
- 2 lžíce sterilované červené kapie
- 2 kyselé okurky
- worcester
- 4 lžíce majolky
- 2 lžíce strouhaného křenu
- pažitka
Postup Tatarské maso
Postup přípravy receptu
-
Maso z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm maso rychle osmahneme po obou stranách. Podlijeme teplou vodou (nebo vývarem) a dusíme pod pokličkou téměř do změknutí.
Když je maso téměř měkké, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a kyselou okurku, sterilovanou kapii, hořčici, kečup a pár kapek worcesteru. Trochu promícháme a necháme společně podusit asi 5 minut. Poté odstavíme ze zdroje tepla.
Připravíme si tatarskou omáčku – buď použijeme kupovanou, do které zamícháme nastrouhaný křen, nebo si ji připravíme z majolky, do které kromě křenu přidáme i špetku soli, pár kapek citrónové šťávy, trochu pepře, lžičku drobně nakrájené cibule a lžíci mléka. Touto omáčkou přelijeme maso na talíři.
Jako příloha k masu jsou vhodné brambory vařené s pažitkou nebo třeba opečené na másle.