Tiramisu s ananasem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

500 g Mascarpone
4 vejce
4 lžíce krystalového cukru
plechovka ananasu
asi 350 g dlouhých piškotů
kokos (nebo bílá čokoláda) na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme stranou. Ze žloutků a cukru vyšleháme hustou, světlejší hmotu, pomaleji zašleháme mascarpone a už bez šlehače opatrně vmícháme sníh.

  2. Šťávu z ananasu scedíme do široké misky a jeden po druhém v ní rychle omočíme piškoty. Skládáme je do širší mísy, přelijeme ušlehanou hmotou a hustě ji poklademe kousky ananasu.

  3. Další vrstva jsou opět omočené piškoty, pak zbytek ušlehané hmoty a povrch poházíme zbytkem ananasu a posypeme strouhaným kokosem. Komu kokos vadí, použije strouhanou bílou čokoládu.

  4. I proto, že jsou v tiramisu syrová vejce, je potřeba ho uzavřené uchovávat jen v chladnu. Vyřešili jsme to zamotáním mísy do potravinářské fólie. Jíst se tiramisu dá už po několika hodinách, ale lepší je opravdu až druhý den.",


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!