Točenice s masem recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

listové těsto
olivový olej
1/2 cibule
1 stroužek česneku
200 g mletého masa
majoránku
čerstvou petrželku
1 lžíci rajského protlaku
2 vejce
sůl
pepř
pečicí papír

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibulku a česnek. Mleté maso smícháme se solí, pepřem, majoránkou, petrželkou, rajským protlakem, vajíčkem, opečenou cibulkou a česnekem.

  2. Na plát listového těsta poklademe maso, zabalíme a vytvoříme rolku. To dáme na 20 minut do lednice ztuhnout. Potom podélně rozřízneme na dvě části, které spleteme do copu.

  3. Takto připravené točenice ještě potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200°C asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!