Tortillová polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

velké pastilla chile bez stonku a odseměnené
1 plechovka (400 gramů) povařených a hlavně bez slupek rajčat
2 lžíce oleje
1 středně velká bílá cibule, nakrájená na plátky
3 stroužky česneku
2 litry kuřecího vývaru i z kostky
4 (asi 3/4 kg) kuřecích prsou, bez kůže a kosti, nakrájené na kostky asi 1 1/2 cm
sůl
1 velké avokádo, oloupané a nakrájené na kostičky
1 1/2 hrnku mexického sýra, lehce tavitelného, nakrájené na centimetrové kostky
4 hrnky tortillových nudliček (tortilly nakrájejte na proužky a osmahněte na oleji, ale ne moc)
1 velká limetka nakrájená na dílky k servírování

Postup přípravy receptu

  1. Rychle osmahněte chile nad plamenem, až začne vonět. Nalámejte na kousky a dejte do mixeru spolu s rajčaty i se šťávou. Na oleji osmahněte cibuli a česnek, do zlatova.

  2. Vyberte drátěnou naběračkou z oleje, přidejte do mixéru a vše rozmixujte do hladka. Pak vše vraťte do pánve, kde jste zlatili cibuli, a nechte zredukovat na hustotu rajského protlaku.

  3. Pak vše nalijte do vroucího bujónu a povařte. Nakonec do toho přihoďte kuře a nechte povařit, 5 minut by mělo stačit.

  4. Do talíře či misky dejte na dno něco avokáda, sýra a tortil, vše zalijte horkou polévkou.

  5. Na stůl pak servírujte s limetkami, každý si přidá (nebo ne) podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!