Tortillová polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- velké pastilla chile bez stonku a odseměnené
- 1 plechovka (400 gramů) povařených a hlavně bez slupek rajčat
- 2 lžíce oleje
- 1 středně velká bílá cibule, nakrájená na plátky
- 3 stroužky česneku
- 2 litry kuřecího vývaru i z kostky
- 4 (asi 3/4 kg) kuřecích prsou, bez kůže a kosti, nakrájené na kostky asi 1 1/2 cm
- sůl
- 1 velké avokádo, oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 1/2 hrnku mexického sýra, lehce tavitelného, nakrájené na centimetrové kostky
- 4 hrnky tortillových nudliček (tortilly nakrájejte na proužky a osmahněte na oleji, ale ne moc)
- 1 velká limetka nakrájená na dílky k servírování
Postup Tortillová polévka
Postup přípravy receptu
-
Rychle osmahněte chile nad plamenem, až začne vonět. Nalámejte na kousky a dejte do mixeru spolu s rajčaty i se šťávou. Na oleji osmahněte cibuli a česnek, do zlatova.
Vyberte drátěnou naběračkou z oleje, přidejte do mixéru a vše rozmixujte do hladka. Pak vše vraťte do pánve, kde jste zlatili cibuli, a nechte zredukovat na hustotu rajského protlaku.
Pak vše nalijte do vroucího bujónu a povařte. Nakonec do toho přihoďte kuře a nechte povařit, 5 minut by mělo stačit.
Do talíře či misky dejte na dno něco avokáda, sýra a tortil, vše zalijte horkou polévkou.
Na stůl pak servírujte s limetkami, každý si přidá (nebo ne) podle chuti.