Treska s krevetovo-koprovou omáčkou recept

Top Recepty, Mořské plody

Suroviny na recept

4 porce rybího masa z tresky či filé
200 g mražených krevet
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
300 ml mléka
200 ml drůbeží bujón nebo vývaru (rybí, kuřecí)
100 g strouhaného sýra
2 lžíce čerstvého nasekaného kopru
citrónový pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky ryby osolíme, opepříme citrónovým pepřem a necháme chvilku odležet.

  2. V kastrolu rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem a mlékem.

  3. Prošleháme a nižší teplotě necháme rozpustit strouhaný sýr (komu nevadí, může použít - bojím se to napsat:-) - tavený sýr).

  4. Provaříme, osolíme a přidáme zmražené krevety.

  5. Povaříme asi 5 minut, dochutíme solí, citrónovým pepřem či citrónovou šťávou a nakonec vmícháme nasekaný kopr.

  6. Tresku či filé zprudka opečeme na pánvi s olejem a podáváme s připravenou omáčkou a bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!