Trochu dietnější zeleninový boršč s masem recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 cibule
- 40 g oleje
- 300 g kuřecího masa (i více)
- 3-4 listy bílého zelí (nebo 150 g kysaného či sterilovaného)
- 300 g brambor
- 100 g kořenové zeleniny
- 1 větší rajčatový protlak (použila jsem Rajčatové pyré od Otmy - 190 g)
- sůl a drcený kmín
- 8 celých pepřů
- 2 bobkové listy
- 1 hřebíček
- 150 g červené řepy (i sterilované)
- 1 lžíce sterilovaného hrášku
- 10 g cukru
- 2-3 stroužky česneku
- 100 g klobásy
- 1 lžíce octa (nebo podle chuti)
- 2 dl kysané smetany (nebo dietněji jogurt, biokys, nebo acidofilní mléko)
Postup Trochu dietnější zeleninový boršč s masem
Postup přípravy receptu
-
Jemně sekanou cibuli zpěníme na oleji, na ní vložíme kousky masa (já použila 2 celá stehna, která jsem po uvaření do polévky obrala), krátce osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou. Podle potřeby osolíme, přidáme koření a vaříme.
Asi po 10-15 minutách přidáme kostičky brambor, pokrájenou zeleninu, rajčatový protlak a vše vaříme doměkka. Do téměř hotové polévky vložíme proužky uvařené červené řepy, pokrájenou uzeninu, prolisovaný česnek a okapaný sterilovaný hrášek. Necháme přejít varem a podle chuti přisolíme, přikyselíme či přisladíme. Smetanu přidáme do polévky až na talíři.
Polévka je velice hustá díky množství zeleniny, a je moc chutná. Jen si nezapomeňte přidat na talíři zakysanou smetanu, jako se to povedlo mně!:)