Trochu dietnější zeleninový boršč s masem recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 cibule
40 g oleje
300 g kuřecího masa (i více)
3-4 listy bílého zelí (nebo 150 g kysaného či sterilovaného)
300 g brambor
100 g kořenové zeleniny
1 větší rajčatový protlak (použila jsem Rajčatové pyré od Otmy - 190 g)
sůl a drcený kmín
8 celých pepřů
2 bobkové listy
1 hřebíček
150 g červené řepy (i sterilované)
1 lžíce sterilovaného hrášku
10 g cukru
2-3 stroužky česneku
100 g klobásy
1 lžíce octa (nebo podle chuti)
2 dl kysané smetany (nebo dietněji jogurt, biokys, nebo acidofilní mléko)

Postup přípravy receptu

  1. Jemně sekanou cibuli zpěníme na oleji, na ní vložíme kousky masa (já použila 2 celá stehna, která jsem po uvaření do polévky obrala), krátce osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou. Podle potřeby osolíme, přidáme koření a vaříme.

  2. Asi po 10-15 minutách přidáme kostičky brambor, pokrájenou zeleninu, rajčatový protlak a vše vaříme doměkka. Do téměř hotové polévky vložíme proužky uvařené červené řepy, pokrájenou uzeninu, prolisovaný česnek a okapaný sterilovaný hrášek. Necháme přejít varem a podle chuti přisolíme, přikyselíme či přisladíme. Smetanu přidáme do polévky až na talíři.

  3. Polévka je velice hustá díky množství zeleniny, a je moc chutná. Jen si nezapomeňte přidat na talíři zakysanou smetanu, jako se to povedlo mně!:)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!