Trottole s hříbkovo-parmezánovou omáčkou recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- 2 porce těstovin - použila jsem viz foto
- 250 g hřibů
- 1 větší šalotka
- plátek másla cca 1 cm
- špetka tymiánu
- sůl
- pepř
- 3 vrchovaté PL strouhaného parmezánu
- trocha smetany na vaření
Postup Trottole s hříbkovo-parmezánovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šalotku najemno nakrájenou, po chvilce očištěné a na větší kusy nakrájené hřiby, špetku tymiánu, trochu pepře. Přiklopíme a dusíme do ideální konzistence hub - na skus. Pokud je nutno, tak podlijeme trochou vařící vody.
Dáme vařit těstoviny - v tomto případě 9 minut.
K podušeným houbám přidáme parmezán a trochu smetany, necháme sýr rozpustit do konsistence husté omáčky, dle chuti ev. přisolíme. Přidáme scezené těstoviny, promícháme, na požadovanou hustotu ev. upravíme trochou vody z vaření těstovin. Podáváme ihned.