Trottole s hříbkovo-parmezánovou omáčkou recept

Top Recepty, Těstoviny

Suroviny na recept

2 porce těstovin - použila jsem viz foto
250 g hřibů
1 větší šalotka
plátek másla cca 1 cm
špetka tymiánu
sůl
pepř
3 vrchovaté PL strouhaného parmezánu
trocha smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šalotku najemno nakrájenou, po chvilce očištěné a na větší kusy nakrájené hřiby, špetku tymiánu, trochu pepře. Přiklopíme a dusíme do ideální konzistence hub - na skus. Pokud je nutno, tak podlijeme trochou vařící vody.

  2. Dáme vařit těstoviny - v tomto případě 9 minut.

  3. K podušeným houbám přidáme parmezán a trochu smetany, necháme sýr rozpustit do konsistence husté omáčky, dle chuti ev. přisolíme. Přidáme scezené těstoviny, promícháme, na požadovanou hustotu ev. upravíme trochou vody z vaření těstovin. Podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!