Tvarohovo banánová zebra recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Suroviny na těsto:
100 g Hery
100 g moučkového cukru
1 vejce
1 špetka soli
23 dkg polohrubé mouky
Suroviny na náplň:
4 vaničky tvarohu (1 kg)
1 zakysaná smetana
150 ml mléka
15 dkg moučkového cukru
2 vejce
1,5 banánového pudinku
3 - 4 polévkové lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto propracujeme ručně na vále. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, nebo hrubou moukou. Hotové, hladké těsto rozprostřeme na dno do zavírací dortové formy, a pomocí prstů ho na bocích ho vytáhneme mírně nahoru.

  2. Tvarohový základ:

  3. Do mísy dáme 4 tvarohy, zakysanou smetanu, cukr, pudinky rozmíchané v mléce a vejce. Zamícháme všechno dohromady, lžící vyšleháme hladký krém, který rozdělíme na 2 poloviny a jednu z nich obarvíme kakaem dohněda. Pak vezmeme dvě polévkové lžíce a střídavě dáváme do formy na připravené těsto světlý a tmavý tvarohový krém. Hmotu dáváme střídavě vždy doprostřed, tvaroh se samovolně roztéká a sesedá se do roviny. Takto střídavě naplníme celou formu až do spotřebování obou barev krému.

  4. Pečeme v klasické troubě. Předehřejeme na 180 - 190°C a při této teplotě pečeme minimálně hodinu, spíše ještě o ¼ hodiny déle. Špejlí pícháme doprostřed koláče na zkoušku, zdali tvaroh už nelepí. Asi ¼ hodiny po vyndání z trouby odstraníme zapínací obruč, pomůžeme si nožem a objedeme koláč dokola. Necháme ho důkladně vychladnout (nejlépe přes noc), jinak více jak 3 hodiny v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!