Tvarohovo-likérové Gertrudky v levandulovém cukru recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

1 listové těsto 250 gramů
Náplň:
1 polotučný tvaroh
60 g moučkového cukru
1/2 vanilkového cukru
1 PL smetany 33 %
pomerančová kůra - asi 1 PL
malá lžička citronové kůry
1 PL vaječného likéru
Na potírání:
1 žloutek
1 čajová lžička levandulového medu (ev. lesní med)
Na obalování:
levandulový moučkový cukr + 1 balíček vanilkového cukru
můžete dát na špičku nože fialové cukrářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve vymícháme tvaroh se smetanou a moučkovým i vanilkovým cukrem. Poté nastrouháme pomerančovou kůru a citronovou kůru.

  2. Přidáme vaječný likér a smícháme.

  3. Na vále vyválíme lístkové těsto. Buď vykrajujeme kolečkem nebo použijeme udělátko na taštičky a plníme malým množstvím tvarohovo-likérové směsi.

  4. Rozmícháme žloutek s čajovou lžičkou levandulového medu a taštičky jemně potřeme. Poté klademe na pečicí papír a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  5. Ještě horké obalujeme ve směsi moučkového cukru (levandulového) smíchaného s cukrem vanilkovým. Pokud použijete levandulový cukr dle mého návodu, můžete přidat na špičku nože fialového barviva. Horké taštičky vyndané z trouby začnou cukr barvit fialově a kuchyň se provoní vůní levandule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!