Tvarohovo-podmáslový cop recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
250 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek do pečiva
1/2 lžičky soli
10 lžic podmáslí
9 lžic slunečnicového oleje
250 g měkkého tvarohu
2-3 lžíce rumu
kůru z 1/2 citrónu
rozinky
Na potření:
1 žloutek
2 lžíce podmáslí
Na posypání:
mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. To rozdělíme na tři stejné části a z každé vyválíme dlouhý váleček. Válečky zapleteme do copu. Cop vložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme na 15 minut do trouby vyhřáté na 180°C.

  2. Žloutek dobře prošleháme s podmáslím. Po 15 minutách plech vyndáme z trouby, cop potřeme žloutkovou směsí a posypeme perlovým cukrem nebo mandlovými lupínky. Plech vrátíme do trouby a ještě asi 20 minut dopékáme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!