Tvarůžkové masové ruličky v pažitkovo-tvarůžkové omáčce recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

8 plátečků masa (měla jsem krůtí)
2 cibule
2 stroužky česneku
2 kolečka tvarůžků
50 g krůtího salámu se sýrem vcelku
1 lžíce mleté papriky
1 lžička zázvoru
soli jen malinko
velká hrst nakrájené pažitky
olej
1 lžíce Solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Malé plátečky masa naklepeme, posolíme a vetřeme papriku. Na každý plátek položíme proužek salámu a proužek tvarůžků (z jednoho kulatého tvarůžku 4 proužky), zatočíme do ruličky a celé propíchneme kovovou jehlou, nebo párátkem, jen aby nám to drželo pohromadě a máme to jako kremrolky.

  2. Pak si na proužky nakrájíme cibule, kterou na pánvi s olejem osmahneme, přidáme ruličky a nejprve je zprudka osmažíme, posypeme zázvorem, zalijeme vodou (ne moc) a dusíme do změknutí a před koncem dušení přidáme pokrájenou pažitku s kterou ještě tak 10 minut podusíme.

  3. Během dušení přiléváme vodu, abychom měli na 4 porce omáčky akorát a je-li třeba osolíme. Do malého množství vody rozpustíme solamyl, vlijeme do omáčky, necháme provařit, dokud nezhoustne.

  4. Ruličky pustí do omáčky rozpuštěné tvarůžky, něco zůstane v nich a tímto způsobem má omáčka bezkonkurenční chuť-pro ty, kdo je má rád!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!