Uzeniny zapečené s kysaným zelím recept

Top Recepty, Ostatní

Suroviny na recept

100 g prorostlé slaniny (tenkých plátků)
1 kg kysaného zelí
500 g brambor
500 g uzené krkovice
4 nožičky paprikové klobásy
2 nožičky domácích párků
3 cibule
6 stroužků česneku
8 ks bobkových listů
8 ks hřebíčků
8 kuliček pepře
8 kuliček nového koření
250 ml bílého vína (ryzlink rýnský, Tramín)
250 ml hovězího vývaru
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dno pekáče vyložíme slaninou.

  2. Na slaninu rozložíme polovinu kysaného zelí, půl dávky koření, pak brambory nakrájené na plátky, na kolečka nakrájenou klobásu, párek, plátky krkovice, cibuli a česnek, dobře přimáčkneme, osolíme, opepříme a přikryjeme druhou polovinou zelí.

  3. Směs zalijeme vínem a vývarem, posypeme zbytkem koření, zakryjeme poklicí nebo alobalem a dusíme v předehřáté troubě při 170°C cca 1 hodinu. Ke konci poklici (alobal) sundáme a dopečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!