Uzeniny zapečené s kysaným zelím recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- 100 g prorostlé slaniny (tenkých plátků)
- 1 kg kysaného zelí
- 500 g brambor
- 500 g uzené krkovice
- 4 nožičky paprikové klobásy
- 2 nožičky domácích párků
- 3 cibule
- 6 stroužků česneku
- 8 ks bobkových listů
- 8 ks hřebíčků
- 8 kuliček pepře
- 8 kuliček nového koření
- 250 ml bílého vína (ryzlink rýnský, Tramín)
- 250 ml hovězího vývaru
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup Uzeniny zapečené s kysaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Dno pekáče vyložíme slaninou.
Na slaninu rozložíme polovinu kysaného zelí, půl dávky koření, pak brambory nakrájené na plátky, na kolečka nakrájenou klobásu, párek, plátky krkovice, cibuli a česnek, dobře přimáčkneme, osolíme, opepříme a přikryjeme druhou polovinou zelí.
Směs zalijeme vínem a vývarem, posypeme zbytkem koření, zakryjeme poklicí nebo alobalem a dusíme v předehřáté troubě při 170°C cca 1 hodinu. Ke konci poklici (alobal) sundáme a dopečeme dozlatova.