Vajíčková tlačenka recept
Top Recepty, Studená kuchyněSuroviny na recept
- 5 vajec uvařených na tvrdo
- 200 g točeného salámu nebo gothaje
- 2 kyselé okurky
- 1 cibule
- 1 sklenička moravanky i s nálevem (já vyndávám feferonku)
- 200 g majolky
- 1 želatina na vaječnou tlačenku
Postup Vajíčková tlačenka
Postup přípravy receptu
-
Nálev z moravanky si dáme stranou. Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky, včetně těch z moravanky. Všechno osolíme a opepříme a přidáme majolku.
Želatinu si uvaříme dle návodu i s nálevem z moravanky. Počkáme až trochu vychladne, nalijeme ke všem surovinám a zamícháme. Dáme do srnčího hřbetu, do kterého jsme si dali igelitový sáček a necháme min. 3 hodiny ztuhnout v ledničce - nejlépe do 2 dne.
Podáváme nakrájené na plátky jako svačinku s rohlíkem. Pokud koupíme normální želatinu (ne dortovou), tak tekutiny dávám 2dcl + nálev z moravanky a nechám povařit jen chviličku, ale stále míchám.