Vajíčková tlačenka recept

Top Recepty, Studená kuchyně

Suroviny na recept

5 vajec uvařených na tvrdo
200 g točeného salámu nebo gothaje
2 kyselé okurky
1 cibule
1 sklenička moravanky i s nálevem (já vyndávám feferonku)
200 g majolky
1 želatina na vaječnou tlačenku

Postup přípravy receptu

  1. Nálev z moravanky si dáme stranou. Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky, včetně těch z moravanky. Všechno osolíme a opepříme a přidáme majolku.

  2. Želatinu si uvaříme dle návodu i s nálevem z moravanky. Počkáme až trochu vychladne, nalijeme ke všem surovinám a zamícháme. Dáme do srnčího hřbetu, do kterého jsme si dali igelitový sáček a necháme min. 3 hodiny ztuhnout v ledničce - nejlépe do 2 dne.

  3. Podáváme nakrájené na plátky jako svačinku s rohlíkem. Pokud koupíme normální želatinu (ne dortovou), tak tekutiny dávám 2dcl + nálev z moravanky a nechám povařit jen chviličku, ale stále míchám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!