Vanilková panna cotta s jahodovo-medovým tataráčkem, ovocným coulis a prachem z pomerančů recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

smetana
vanilkový lusk
cukr krystal
želatina
čerstvé jahody
med
citron
mango
mražené jahody
pomeranče
máta

Postup přípravy receptu

  1. PANNA COTTA: Rozpůlíme si vanilkový lusk a dužinu z něj přidáme do smetany společně s luskem, dáme vařit, přidáme cukr podle chuti a dáme bokem vychladnout.

  2. 1 lžičku želatiny dáme do studené vody a necháme naboptnat, jakmile bude mít smetana 60°C přidáme želatinu a pořádně promícháme, nalijeme do formiček a dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

  3. JAHODOVO-MEDOVÝ TATARÁČEK: Čerstvé jahody očistíme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme lžičku medu a citronovou šťávu, dáme do chladu.

  4. MANGOVÝ A JAHODOVÝ COULIS: Mango očistíme, nakrájíme na větší kousky, podlijeme vodou a dáme vařit, přidáme cukr a citronovou štavu, až bude měkké rozmixujeme, přecedíme, necháme vychladnout a nejlépe dáme do dávkovacích lahviček.

  5. Mražené jahody podlijeme vodou, přidáme cukr a citronovou štavu a pokračujeme stejně jako u manga (coulis můžete udělat i z jiného ovoce).

  6. PRACH Z POMERANČŮ: Vymačkáme šťávu z pomerančů (tu můžeme vypít) a kůru nakrájíme na větší kousky, uvaříme ve třech vodách po 5 minutách (5 minut vařit, scedit a dát vařit zase na 5 minut a takhle 3 x) rozprostřeme na pečící papír a dáme sušit na 110°C, poté rozmixujeme do prachu.

  7. Na ozdobu uděláme karamel (rozpustit cukr do hněda, pozor ať není tmavě hnědý, byl by pak hořký) a na pečící papír lžičkou uděláme mřížky apod. prostě podle vlastní fantazie. Mátou můžeme také dozdobit celý talíř.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!