Vanilkový cheesecake recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Náplň:
- 2 tvarohy (5OO g)
- 1 bílý jogurt (150 g)
- 1 pudinkový prášek vanilkový
- 2 vejce
- med na dochucení, já použila 3 lžíce
- mléko podle konzistence, já použila 2 lžíce
- Korpus:
- ovesné sušenky Zuzanky (Lidl) 210 g
- hrst ovesných vloček
- nadrcené mandle (100 g) – můžete použít i jiné oříšky
- 80-100 g špaldové mouky – můžete použít jakoukoliv
- 50-100 g rozpuštěné hery
- marmeláda na ozdobu
Postup Vanilkový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Náplň: všechno smícháme a rozšleháme mixérem a dáme do lednice, než si vytvoříme korpus.
Korpus: sušenky rozdrolíme, přidáme vločky, rozdrcené mandle, rozpuštěné máslo a mouku. Vytvoříme hmotu a vmačkáme ji do máslem vymazané dortové formy.
Na korpus rozetřeme náplň. Pro zpestření můžeme na tvarohovou náplň vytvořit pomocí marmelády krásné ornamenty. Například já si dala marmeládu do sáčku a ustřihla roh sáčku a dělala tečky ve tvaru spirály. Díky přetažení párátkem se na dortu vytvoří srdíčka.
Pečeme na 18O-200°C okolo 30-35 min.