Vepřová kapsa plněná, se žampiony recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

Vepřová kýta 3 plátky
sůl
grilovací koření
česnek 1-3 stroužky
100 g žampionů (čerstvé, malé)
moravské uzené 6 plátků
malá cibule
pórek
tavený sýr 2 trojúhelníčky
1 vejce
máslo
mouka (na zahuštění)
voda (může být vývar - na podlití)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa opatrně naklepeme (aby se nám nepotrhaly), jemně osolíme, potřeme každý jedním stroužkem česneku a na maso položíme po plátku moravského uzeného.

  2. Na pánvi si rozehřejeme lžičku másla, na které orestujeme na jemno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme nakrájený stroužek česneku, na kostky nakrájené moravské uzené, nakrájený pórek a na čtvrtky nakrájenou polovinu (50 g) žampionů.

  3. Vše posypeme půl lžičkou grilovacího koření, jemně osolíme a promícháme (to vše děláme na mírném ohni). K ještě pevné zelenině přidáme tavený sýr, necháme ho rozpustit (mícháme), přidáme vajíčko, rozmícháme a hned vypneme.

  4. Směs musí zůstat krémová (vajíčko se nám dodělá při dušení v kapse). Mírně prochladlou směs, klademe na připravené plátky masa (jen na půlku), na každou přidáme kousek másla, plátky přehneme a sepneme jehlami (párátky). Maso si z obou stran posypeme grilovacím kořením.

  5. V hlubší pánvi si rozehřejeme trošku oleje, na který vložíme masové balíčky, ze všech stran je opečeme a přidáme na půlky nakrájené zbylé žampiony. Podlijeme mírně vodou nebo vývarem, přiklopíme poklicí a zlehka dusíme asi 10-15 minut (velikosti).

  6. Poté maso odklopíme, šťávu vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, orestujeme a podlijeme. Šťávu pečlivě promícháme, dle chuti dosolíme a dokořeníme (špetka grilovacího koření, pepř mletý).

  7. Necháme pomalu přejít varem a kapsy ve šťávě několikrát obrátíme. Po pár minutkách vypneme, z masa opatrně vyjmeme jehly (párátka) a můžeme podávat. Jako příloha se hodí vařené či opékané brambory a zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!