Vepřová pečeně po frankfurtsku recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 600 g vepřové pečeně vcelku
- 4 nožky párku
- 1 cibule
- trochu hladké mouky
- sůl
- pepř
- špetka sušeného česneku
- špetka tymiánu
- hladká mouka
- olej
Postup Vepřová pečeně po frankfurtsku
Postup přípravy receptu
-
Maso na několika místech prošpikujeme párkem, zbytek párků nakrájíme na kolečka a odložíme stranou.
V hrnci rozehřejeme olej a maso ze všech stran zprudka osmahneme, pak přisypeme nakrájenou cibuli a když cibule zesklovatí, vše podlijeme vodou nebo masovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku sušeného česneku a tymiánu a pod pokličkou dusíme, podle potřeby ještě lehce podléváme, aby se maso nepřipálilo. Když maso změkne, necháme zbylou tekutinu zcela vydusit, pak zaprášíme moukou, promícháme, až se mouka trochu osmahne, podlijeme opět vodou nebo vývarem a necháme dobře provařit. Do omáčky pak vhodíme připravená kolečka párků, necháme ještě chvíli prohřát a vypneme.
Maso vyndáme z omáčky a nakrájíme na porce. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.