Vepřová plec v kedlubnách recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

700 g vepřové plece
velká kedlubna
1 cibule
1 stroužek utřeného česneku
100 ml smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
vývar z kostí
1 - 2 lžičky hořčice
mletý kmín
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno. Na oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme maso a opečeme ze všech stran. Přimícháme koření, sůl, česnek a hořčici. Podlijeme horkým vývarem, aby byl zároveň s masem a dusíme téměř do měkka.

  2. Mezitím nastrouháme kedlubnu na hrubém struhadle. Do skoro měkkého masa vsypeme kedlubnu a chvíli povaříme do měkka. Ve smetaně s trochou vývaru rozšleháme mouku a přidáme k masu. Necháme provařit a dochutíme čerstvě mletým pepřem, musí tam být cítit. Podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!