Vepřová směs na pomeranči recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

3 lžíce omáčky HOISIN
1 lžíce sójové omáčky
pomerančová šťáva z 1 pomeranče
pomerančová kůra z 1 pomeranče
2 vepřové panenky po 400 g
2 lžíce olivového oleje
1 nasekaný stroužek česneku
2 lžičky nastrouhaného zázvoru
4 jarní cibulky nakrájené na 3 cm kousky
2 šálky celých fazolek - přepůlených
2 šálky podélně rozkrojených malých kukuřiček

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme omáčku hoisin, sójovou omáčku, pomerančovou kůru a šťávu. Maso nakrájíme na kostičky o hraně asi 3 cm a vložíme do připravené marinády. Dobře promícháme, zakryjeme potravinovou folií a za občasného promíchání 30 minut marinujeme.

  2. Ve wok pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje a restujeme na něm několik sekund nasekaný česnek, zázvor a jarní cibulku doměkka - pozor aby nezhnědly. Přidáme fazolky, kukuřičky a restujeme asi 2 minuty, poté vyjmeme všechno do misky a odložíme stranou.

  3. Marinované maso necháme okapat, marinádu zachytíme - budeme ji potřebovat.

  4. Do pánve dáme zbytek oleje a maso na něm smažíme asi 5 minut tak, aby ze všech stran zhnědlo. Poté přidáme odloženou zeleninu a marinádu a vše smažíme ještě asi 3 minuty, aby se chutě a vůně spojily. Odstavíme a ihned podáváme. Příloha rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!