Vepřová zázvorová pečeně recept

Top Recepty, Pro začátečníky

Suroviny na recept

1000 g vepřového masa (měla jsem plec)
1 velká cibule
6 stroužků česneku
1 lžíce celého kmínu
1 vodorovná lžíce zázvoru
1 lžíce hladké mouky
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso si omyjeme, vysušíme, osolíme a v pekáči posypeme zázvorem a kmínem, podlijeme 200 ml vody, přikryjemeš a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C.

  2. Po 1/2 hodině posypeme okolo masa nakrájenou cibulí na menší kousky a česnekem na plátky, znova poslijeme 100 ml vody a šťávou přelijeme i maso, které otočíme (spodní část nahoru) a dáme znova přikryté péct.

  3. Po další 1/2 hodině maso otočíme na původní stranu a šťávu podlijeme vodou, ve které jsme rozšlehali mouku a promícháme, pekáč necháme bez přikrytí, aby se nám udělala pěkná kůrka a další 1/2 hodinku dopékáme, než bude maso zcela měkké (to vyzkoušíme třeba vidličkou) a několikrát promícháme šťávu a aby jí bylo dost, můžeme ještě přilít trochu vody.

  4. Po upečení si maso dáme na prkýnko a nakrájíme ho na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!