Vepřové česnekové kotletky recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

6 kotlet
2 stroužky česneku
1 větší cibule
2 lžíce plnotučné hořčice
olej
sójová omáčka
worcester
hladká mouka na zahuštění (anebo instantní jíška)
1/2 lžičky vegety
sůl
pepř
plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky naklepeme, okraje nařízneme, jednu stranu mírně osolíme, opepříme a druhou potřeme česnekem utřeným se solí. Zprudka opečeme na pánvi na oleji (nejdříve posolenou a popepřenou stranu, aby se česnek tolik nepřipaloval), vyjmeme a do pánve dáme osmahnout kostičky cibule.

  2. Vrátíme zpět maso, přidáme plnotučnou hořčici a zakápneme sójovou omáčkou a worcesterem. Vsypeme půl lžičky vegety, zalijeme vodou a trochu podusíme.

  3. Zavaříme moukou rozmíchanou ve vodě, anebo instantní jíškou. Stačí trochu, aby z toho nebyla omáčka. Přidáme plátek másla na zjemnění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!