Vepřové kostky v alobalu recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 400 g vepřového masa
- sůl
- pepř
- rostlinný olej
- 30 g prorostlé uzené slaniny
- 2 větší cibule
- 2 lžíce rajského protlaku
- 350 g sterilovaného leča
- 2 stroužky česneku
Postup Vepřové kostky v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji skoro doměkka. Osmažené maso vyjmeme a dáme do tepla.
Slijeme část oleje a na pánvi osmahneme drobně nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájenou cibuli.
Potom přimícháme rajský protlak, lečo, rozetřený česnek, osolíme a dobře podusíme.
Směs rozdělíme na 4 pláty alobalu, přidáme opečené kostky masa, alobal důkladně uzavřeme, vložíme na plech do vyhřáté trouby a pečeme 20 až 30 minut. Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.