Vepřové plátky na žampionech s krémovou omáčkou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 vepřové plátky (dobrá je krkovice)
- olej
- 250 g žampionů (čerstvých očištěných nebo 1 plechovka naložených)
- cibule (větší, krájená na půlkolečka)
- 3 stroužky česneku (rozsekané na drobno)
- lžička hořčice (celozrnné říp. kremžské, ale ta není tak dobrá)
- ořech másla
- zakysaná smetana
- sůl
- pepř
- čerstvá bazalka
Postup Vepřové plátky na žampionech s krémovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa nenaklepáváme, jen osolíme a opepříme z obou stran. Na malé troše oleje maso opečeme z obou stran cca do medium. Hotové vyjmeme, přebytečný tuk slijeme a v pánvi necháme jen výpek. Pokud je výpek moc bledý, ještě chvíli necháme přismahnout.
Přidáme máslo a cibuli. Když je cibule lehce osmahlá, vložíme plátky žampionů, osolíme, opepříme a necháme spolu restovat. Nato přidáme česnek, smetanu, hořčici, promícháme a lehce provaříme. Je-li omáčka moc hustá, mírně zředíme vývarem.
Vložíme zpět maso a těsně před dokončením přidáme nasekanou bazalku. Podáváme s brambory - pečenými ve slupce nebo vařenými.