Vepřové plátky na žampionech s krémovou omáčkou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 vepřové plátky (dobrá je krkovice)
olej
250 g žampionů (čerstvých očištěných nebo 1 plechovka naložených)
cibule (větší, krájená na půlkolečka)
3 stroužky česneku (rozsekané na drobno)
lžička hořčice (celozrnné říp. kremžské, ale ta není tak dobrá)
ořech másla
zakysaná smetana
sůl
pepř
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa nenaklepáváme, jen osolíme a opepříme z obou stran. Na malé troše oleje maso opečeme z obou stran cca do medium. Hotové vyjmeme, přebytečný tuk slijeme a v pánvi necháme jen výpek. Pokud je výpek moc bledý, ještě chvíli necháme přismahnout.

  2. Přidáme máslo a cibuli. Když je cibule lehce osmahlá, vložíme plátky žampionů, osolíme, opepříme a necháme spolu restovat. Nato přidáme česnek, smetanu, hořčici, promícháme a lehce provaříme. Je-li omáčka moc hustá, mírně zředíme vývarem.

  3. Vložíme zpět maso a těsně před dokončením přidáme nasekanou bazalku. Podáváme s brambory - pečenými ve slupce nebo vařenými.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!