Vepřové řízky na šalvěji se žampiony, brokolicí a rajčaty recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 vepřové řízky z panenky
1 větší cibule
1 jarní cibulka
5 žampionů
2 rajčata
1/2 brokolice
2 stroužky česneku
1-2 lžíce šalvěje
50-100 ml smetany na šlehání
1/2 masoxu
Solamyl
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si ingredience cibuli, jarní cibulku, rajčata, žampióny na plátky, brokolici nalámeme na malé růžičky.

  2. Řízky si naklepeme, osolíme, posypeme šalvějí, potřeme česnekem a zprudka je opečeme v pánvi na oleji a vyndáme je ven na talíř.

  3. Na výpek dáme cibuli s česnekem, osmažíme do sklovata a na to nasypeme všechny nakrájené ingredience, které také trochu osmažíme, pak zalijeme vodou s masoxem, řízky dáme zpět a dusíme tak dlouho až je zeleninka na skus křehká.

  4. Do smetany si rozmícháme Solamyl, přidáme jarní cibulku na kolečka a nakonec vlijeme do jídla smetanu se Solamylem, dosolíme, necháme převařit a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!