Vepřové srdce na slanině recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 2 vepřová srdce
- 1 cibule (velká, nakrájená na drobno)
- 3 stroužky česneku (prolisované)
- 100 g slaniny
- směs koření na divočinu (nebo nové koření, celý pepř, jalovec, bobkový list)
- lžíce hladké mouky
- kmín
- lžíce hořčice
Postup Vepřové srdce na slanině
Postup přípravy receptu
-
Na slanině osmažíme cibulku do hnědé barvy, přidáme prolisovaný česnek, srdce pokrájené na menší kostičky. Okmínujeme, zasypeme vrchovatou lžičkou koření na divočinu a zprudka vše několik minut orestujeme.
Potom zmírníme teplotu, maso podlijeme a za dalšího občasného podlévání vodou dusíme asi hodinu a půl dokud maso není měkké.
Necháme vydusit vodu do šťávy, přidáme lžičku hořčice, špetku skořice, zaprášíme moukou a dolijeme vodu na požadované množství omáčky. Provaříme a případně dosolíme. Podáváme s houskovým knedlíkem