Vepřové srdce na slanině recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

2 vepřová srdce
1 cibule (velká, nakrájená na drobno)
3 stroužky česneku (prolisované)
100 g slaniny
směs koření na divočinu (nebo nové koření, celý pepř, jalovec, bobkový list)
lžíce hladké mouky
kmín
lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Na slanině osmažíme cibulku do hnědé barvy, přidáme prolisovaný česnek, srdce pokrájené na menší kostičky. Okmínujeme, zasypeme vrchovatou lžičkou koření na divočinu a zprudka vše několik minut orestujeme.

  2. Potom zmírníme teplotu, maso podlijeme a za dalšího občasného podlévání vodou dusíme asi hodinu a půl dokud maso není měkké.

  3. Necháme vydusit vodu do šťávy, přidáme lžičku hořčice, špetku skořice, zaprášíme moukou a dolijeme vodu na požadované množství omáčky. Provaříme a případně dosolíme. Podáváme s houskovým knedlíkem


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!