Vepřovo-uzená pečeně recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1/2 kg vepřového masa
1/2 kg uzeného masa
plátek sádla
1 cibule
6-8 stroužků česneku
3 lžíce kmínu
1/3 pytlíku šťáva k vepřové pečeni (Knorr,FIX-viz.foto)
asi 300 ml vody
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy masa dáme na pekáč, kde máme připravený plátek sádla, posolíme ho ze všech stran -uzené méně a posypeme kmínem, podlijeme tak 100 ml vody a dáme péct do rozehřáté trouby.

  2. Zatím co se maso peče, uvaříme si zálivku: dáme 1/3 sypké směsi (Šťávy pro šťavnatou pečínku) do kastrůlku, rozmícháme ve 250 ml vody, přidáme cibuli nakrájenou na proužky a stroužky česneku nasekané, dáme na sporák a chvilku převaříme. Touto šťávou budeme podlévat maso po celou dobu pečení, které trvá u každého jinak, já pekla 90 minut a maso se pomalu rozpadalo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!