Vinařský guláš recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 500-600 g hovězího masa (kližka)
- 3 větší cibule
- 3 lžíce sádla
- 3 lžičky sladké papriky (popř.trochu pálivé papriky)
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička drcené majoránky
- sůl
- pepř
- 2-3 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 l vody
- 1 hovězí masox
- Na ozdobu:
- Vejce uvařené na tvrdo (múže být i smažené v lívanečníku)
- klobáska asi tak 4 cm opečená na kašpárka
- cibule
- červená paprika na kolečka
Postup Vinařský guláš
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle s kmínem do tmava, přidáme maso nakrájené na kostky 2,5 x 2,5cm a za občasného míchání opékáme, dokud se maso nezatáhne a šťáva se nevydusí na tuk.
Přidáme mletou papriku, rajský protlak, promícháme a ihned podlijeme vodou. Osolíme a při mírné teplotě pod pokličkou dusíme téměř doměkka.
Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, krátce osmahneme, podlijeme a dusíme doměkka. Maso dochutíme majoránkou, česnekem a krátce podusíme. Guláš podáváme se špekovým knedlíkem ozdobený tenkými kolečky cibule, papriky, vajíčka a libové klobásky.Tyto suroviny dodají guláši zvláštní chuť.