Vinařský guláš recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

500-600 g hovězího masa (kližka)
3 větší cibule
3 lžíce sádla
3 lžičky sladké papriky (popř.trochu pálivé papriky)
2 lžíce rajského protlaku
1 lžička kmínu
1 lžička drcené majoránky
sůl
pepř
2-3 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
1 l vody
1 hovězí masox
Na ozdobu:
Vejce uvařené na tvrdo (múže být i smažené v lívanečníku)
klobáska asi tak 4 cm opečená na kašpárka
cibule
červená paprika na kolečka

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle s kmínem do tmava, přidáme maso nakrájené na kostky 2,5 x 2,5cm a za občasného míchání opékáme, dokud se maso nezatáhne a šťáva se nevydusí na tuk.

  2. Přidáme mletou papriku, rajský protlak, promícháme a ihned podlijeme vodou. Osolíme a při mírné teplotě pod pokličkou dusíme téměř doměkka.

  3. Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, krátce osmahneme, podlijeme a dusíme doměkka. Maso dochutíme majoránkou, česnekem a krátce podusíme. Guláš podáváme se špekovým knedlíkem ozdobený tenkými kolečky cibule, papriky, vajíčka a libové klobásky.Tyto suroviny dodají guláši zvláštní chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!