Višňová zmrzlina II recept

Top Recepty, Ostatní

Suroviny na recept

150 g studeného cukrového sirupu
150 g vypeckovaných čerstvých višní
200 g jogurtu (měla jsem 2,5 % tuku)
50 g neslazeného kondenzovaného mléka
pár kapek griotkového nebo punčového aroma - není nutné a možno vynechat

Postup přípravy receptu

  1. Cukrový sirup vyrobíme ze stejného množství krupicového cukru a horké vody, cukr necháme rozpustit a pak dáme do lednice vychladit. Např. 300 g cukru a 3dl (300 g) vody, po částečném zchladnutí dáme do lednice a pak používáme dle potřeby. Sirup se nekazí a je vždy k dispozici.

  2. Všechny ingredience smícháme, rozmixujeme např. tyčovým mixérem, můžeme procedit přes přes řidší cedník, vlijeme do zmrzlinového strojku a necháme 30 minut míchat. Mám strojek, kde je třeba nechat nádobu před použitím několik hodin v mrazničce, je to příslušenství k robotu Bosch. Pokud není po této době zmrzlina dost tuhá, tak ji vybereme do plastové nádoby s víkem a dáme na necelou hodinku do mrazničky.

  3. Promícháme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!