Višňová zmrzlina II recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- 150 g studeného cukrového sirupu
- 150 g vypeckovaných čerstvých višní
- 200 g jogurtu (měla jsem 2,5 % tuku)
- 50 g neslazeného kondenzovaného mléka
- pár kapek griotkového nebo punčového aroma - není nutné a možno vynechat
Postup Višňová zmrzlina II
Postup přípravy receptu
-
Cukrový sirup vyrobíme ze stejného množství krupicového cukru a horké vody, cukr necháme rozpustit a pak dáme do lednice vychladit. Např. 300 g cukru a 3dl (300 g) vody, po částečném zchladnutí dáme do lednice a pak používáme dle potřeby. Sirup se nekazí a je vždy k dispozici.
Všechny ingredience smícháme, rozmixujeme např. tyčovým mixérem, můžeme procedit přes přes řidší cedník, vlijeme do zmrzlinového strojku a necháme 30 minut míchat. Mám strojek, kde je třeba nechat nádobu před použitím několik hodin v mrazničce, je to příslušenství k robotu Bosch. Pokud není po této době zmrzlina dost tuhá, tak ji vybereme do plastové nádoby s víkem a dáme na necelou hodinku do mrazničky.
Promícháme a podáváme.