Vošouch recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

500 g hladké mouky
300 g brambor
5 dcl mléka
1 vejce
2 lžíce sádla
1 cibule
1 kostka droždí(42 g)
5 stroužků česneku
špetka cukru (na kvásek)
sádlo na vymazání pekáčku
škvarky se sádlem nebo jen škvarky
majoránka
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si kvásek - trochu vlažného mléka, rozdrobené droždí, 1 lžička mouky a špetku cukru.

  2. Brambory jemně nastrouháme, slijeme vodu, přidáme vejce, mouku, zbylé mléko, sádlo se škvarky, nebo jen škvarky, na proužky nařezanou cibuli, smícháme, přidáme kvásek a zlehka ještě promícháme.

  3. Nakonec dáme rozetřený česnek, pepř, majoránku, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na 20 minut.

  4. Poté vlijeme na pekáč, který vymažeme sádlem, zase přikryjeme a opět 20 minut necháme kynout.

  5. Dáme do trouby a po 20-ti minutách potřeme vošouch rozpuštěným sádlem a pečeme ještě 30 minut, dokud vošouch nezezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!