Vošouch recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 500 g hladké mouky
- 300 g brambor
- 5 dcl mléka
- 1 vejce
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 1 kostka droždí(42 g)
- 5 stroužků česneku
- špetka cukru (na kvásek)
- sádlo na vymazání pekáčku
- škvarky se sádlem nebo jen škvarky
- majoránka
- mletý pepř
- sůl
Postup Vošouch
Postup přípravy receptu
-
Uděláme si kvásek - trochu vlažného mléka, rozdrobené droždí, 1 lžička mouky a špetku cukru.
Brambory jemně nastrouháme, slijeme vodu, přidáme vejce, mouku, zbylé mléko, sádlo se škvarky, nebo jen škvarky, na proužky nařezanou cibuli, smícháme, přidáme kvásek a zlehka ještě promícháme.
Nakonec dáme rozetřený česnek, pepř, majoránku, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na 20 minut.
Poté vlijeme na pekáč, který vymažeme sádlem, zase přikryjeme a opět 20 minut necháme kynout.
Dáme do trouby a po 20-ti minutách potřeme vošouch rozpuštěným sádlem a pečeme ještě 30 minut, dokud vošouch nezezlátne.