Výborná treska recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

1 větší treska
8 cherry rajčátek
3 čerstvé papriky
bazalka
saturejka
šalvěj
2 lžíce petrželky
pepř
1 cibule
1/2 lžičky chilli
sůl
olivový olej
šťáva z citronu
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Tresku si omyjeme a vysušíme a buď ji rovnou naporcujeme nebo ji můžeme péct celou, pak ji dobře osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu a necháme odpočívat.

  2. Mezitím nakrájíme cibuli na proužky, rajčátka na čtvrtinky a papriku na polokroužky.

  3. Na pánev si dáme olej, který zahřejeme, dáme cibulku kterou osmažíme do sklovita, pak přidáme papriky, rajčata a dodáme trochu soli, saturejku, šalvěj, bazalku, petrželku, orestujeme a vše přelijeme na dno pekáče a rozprostřeme.

  4. Na zeleninu dáme připravenou tresku, ještě ji posypeme bazalkou a petrželkou, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do horké trouby na 20-30 minut, pak pekáč odkryjeme, tresku polijeme šťávou, můžeme přidat pár plátků másla a dopečeme ještě 10-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!