Výborné mazance recept

Top Recepty, Domácí pekárna

Suroviny na recept

1 žloutek (může být i celé vejce) dáme do odměrky
a přidáme do celkového množství
250 ml mléka
125 g rozpuštěného másla (stačí i 100 ml oleje)
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
50 g cukru
2 vanilkové cukry
trochu soli
citrónovou kůru
1/2 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme
mandle
rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 2 díly, vytvarujeme bochánky.

  2. Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout, než se rozehřeje trouba na teplotu 180 st. Pak pomašlujeme žloutkem, smíchaným s mlékem nebo rumem a pečeme prvních 10 minut při 180°C a dalších 40 minut při 150°C.

  3. Hotové mazance ihned přendáme z plechu na mřížku. Těsto lze použít i na vánočku nebo bábovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!