Vývar z kuřecích skeletů a prsou, pažitkové krupicové nočky a domácí nudle recept

Top Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny na recept

2 kuřecí skelety
2 kuřecí prsa
1 cibule
2 velké mrkve
1 rajče
1 kuřecí gelový bujón Knorr
pár stonků celeru
pár zelených stonků jarní cibulky
15-20 kuliček celého pepře
8-10 kuliček nové koření
sůl
2 l vody
Knedlíčky:
2 vajíčka
4 lžíce dětské krupičky
2 lžíce pol. mouky bude-li ještě zapotřebí)
3 lžíce nasekané pažitky
¼ lžičky prášku do pečiva
sůl
1 lžičku másla, nebo olivového oleje
Dále:
domácí nudle (máme-li)
čerstvou petrželku
pár kuliček červeného pepře (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce s osolenou vodou dáme skelety, prsa a vaříme na 95 C° cca 20 minut. Přecedíme přes čisté plátýnko do pomalého hrnce, (tak se zbavíme veškerého šumu) maso bleskově přetáhneme pod tekoucí vodou (čímž se zbavíme i šumu na mase) a vložíme do vývaru. Vývar tak již bude naprosto čistý a nevyžaduje už pozornosti.

  2. Přidáme cibuli a mrkev rozkrojenou na čtvrtky, rajče, pepř celý, nové koření, stonky celeru a cibulky a v trošce vývaru rozpuštěný bujon. Zapneme na LOW 10 hodin.

  3. Hodinu před vypnutím uvaříme knedlíčky: V menší misce vidličkou ušleháme vejce s krupičkou, práškem do pečiva a solí. Hustota by měla být jak na halušky nebo nočky (ne tekoucí a ani moc hustá) Je-li stále řídká přidáme mouku. Když mají tu správnou konzistenci, přidáme pažitku, zamícháme a malou lžičkou děláme knedlíčky, které po částech zavařujeme do vroucí osolené vody. Hotové vyplavou, počkáme asi minutu, vytáhneme je sítkem do misky a vložíme další várku. Do hotových knedlíčků dáme kousek másla, nebo lžíci ol. oleje a promícháme. Tak se neslepí.

  4. Druhou mrkev nakrájíme na kolečka a dáme zvlášť vařit do měkka. Zrovna tak i těstoviny uvaříme zvlášť al dente.

  5. Prsa nakrájíme na porce a skelety obereme. Vývar opět přecedíme přes plátno, ochutnáme a je-li nutné, dochutíme solí a pepřem.

  6. Polévku servírujeme, zdobenou čerstvou petrželkou a kuličkami červeného pepře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!