Zapečená mořská štika s hlívou, vejci a čedarem recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 500 g filetů z mořské štiky
- olivový olej
- máslo
- vejce
- pokrájená hlíva ústřičná
- strouhaný čedar
- sůl, kmín
Postup Zapečená mořská štika s hlívou, vejci a čedarem
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety osolíme, posypeme kmínem, zakapeme olivovým olejem a posypeme pokrájenou hlívou. Zakapeme šťávou z citronu a necháme cca 1 hodinu v chladu.
Vložíme do zapékací misky, přidáme plátky másla, kapku vody a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů, cca 25 minut. Když jsou filety i houby měkké, vmícháme vejce, rozšlehané se sýrem a zapečeme do křupavé kůrky. Podáváme s hranolky nebo s pečeným bramborem.