Zapečená vepřová kýta s jogurtem (bez tuku) recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

300 g vepřové kýty
300 g brambor
150 g nízkotučného jogurtu
½ červené papriky
½ menšího pórku
větvička rozmarýnu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Papriku nakrájíme na proužky, pórek a brambory na kolečka a otrháme jehličky ze snítky rozmarýnu.

  3. Na dno zapékací misky nebo pekáčku nalijeme vodu do výšky cca 0,5 cm. Na dno narovnáme připravené maso, posypeme rozmarýnem, paprikou. Přidáme vrstvu brambor, osolíme a opepříme.

  4. Na brambory nasypeme pórek, navrch rozetřeme jogurt. Pečeme v troubě přiklopené cca 1 hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!