Zapečené brambory s mletým masem recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

1000 g oloupaných brambor vařených ve slupce
200 g strouhaného eidamu
Masová směs:
600 g mletého masa (nejlépe mix vepřové a hovězí)
100 g rajčat
svazek pažitky (kudrnky)
150 ml bílého jakostního vína
l žička skořice
100 g cibule
snítka tymiánu
sůl
pepř
olej
Zelenina:
200 g barevných paprik
200 g cukety
200 g lilku
3 ks mladé cibulky
4 stroužky česneku
3 snítky bazalky
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm, sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Masovou směs připravíme tak, že cibuli nakrájíme na hrubší kostičky a na oleji ji orestujeme dosklovata, přidáme osolené a opepřené maso a opečeme, zalijeme vínem a asi 10 minut podusíme. Okořeníme tymiánem, skořicí a sekanou kudrnkou, krátce podusíme, přidáme na kostičky nakrájená a semínek zbavená rajčata, promícháme a případně ještě dochutíme.

  3. Papriku, cuketu a lilek očistíme a nakrájíme na malé kostičky, česnek a mladou cibulku nakrájíme na plátky. Veškerou zeleninu společně orestujeme na oleji a dochutíme sekanou bazalkou, solí a pepřem.

  4. Pekáč nebo zapékací mísu plníme střídavě vrstvami brambor, masa, sýra a zeleniny. Zapékáme ve vyhřáté troubě při 180°C cca 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!