Zapečené brambory s tuňákem, rajčaty a bešamelem recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

500 g brambor
1 cibule
2 rajčata
tuňák v plechovce
40 g másla
2 lžíce mouky
mléko dle potřeby
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Začneme oloupáním a nákrájením brambor na plátky. Vkládáme je do vymazané zapékací misky.

  2. Poté si nakrájíme na plátky rajčata a přidáme na brambory. Cibuli nakrájenou nadrobno si dáme na olej z tuňáka opéct, poté přidáme tuňák a promícháme. Dáme na rajčata a poklademe druhou vrstvou brambor.

  3. Připravíme si bešamel: V kastrůlku si dáme rozpustit máslo. Přidáme 2 lžíce mouky a za stálého varu přiéváme mléko do vzniknutí jemné kašičky. Tu nalejeme na brambory.

  4. Troubu si dáme na 2OO stupňů a brambory pečeme 40 minut přikryté. Dalších 15 minut bez přikrytí. A podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!