Zapečené filé recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

Ingredience:
1000 g filé
1 cibule
40 g hladká mouka
100 g maslo
1 žloutek
200 g sýr
50 g strouhanka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filé nakrájíme na stejně velké kousky a vložíme do vroucí osolené vody s cibulí a kořením. Zvolna vaříme 10-12 minut.

  2. Vařené filé vyndáme a vývar zahustíme jíškou, připravenou z másla a hladké mouky (zahušťujeme jenom tolik vývaru, kolik chceme mít omáčky, někdo má rád víc, někdo méně).

  3. Povaříme a omáčku zjemníme rozšlehaným žloutkem. Filé poklademe do pekáčku, přelijeme rybí omáčkou.

  4. Strouhanku opražíme nasucho na pánvičce dozlatova. Rybičku posypeme strouhaným sýrem, strouhankou a pokapeme trochou vody.

  5. Dáme zapéct tak, aby se vytvořila zlatavá krustička. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem. Dělala jsem to i s pangasem (kvůli dětem) a bylo to výborný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!