Zapečené fleky s mletým hovězím recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- 2 balíčky 500 g vaječných těstovin (fleků)
- 1 kg mletého z hovězích ořezů
- 2 sklenice 670 g lečo Znojmia
- 4 velké cibule
- velká plechovka hrášku
- sůl
- pepř
- sušený mletý česnek (nebo medvědí česnek)
- houbové koření nebo rozdrcené sušené houby nebo žampiony
- 1 malá 12% smetana
- 3 vejce
- olej
Postup Zapečené fleky s mletým hovězím
Postup přípravy receptu
-
V osolené vodě uvaříme fleky. Na pánvi na oleji osmahneme dozlatova cibuli a přidáme mleté maso, které necháme zatáhnout, osolíme, opepříme, přidáme houbové koření (žampiony) a sušený česnek. Podlijeme vodou a necháme 10 min podusit.
Potom dáme na plech uvařené těstoviny, směs s masem, lečo, scezený hrášek. Vše promícháme a zalijeme osolenou smetanou s rozkvedlanými vajíčky.
Zapékáme, dokud není povrch mírně dozlatova. Kdo chce, může posypat při zapékání i sýrem. Podáváme s naloženou okurkou nebo zeleninovým salátem.