Zapečené fleky s mletým hovězím recept

Top Recepty, Těstoviny

Suroviny na recept

2 balíčky 500 g vaječných těstovin (fleků)
1 kg mletého z hovězích ořezů
2 sklenice 670 g lečo Znojmia
4 velké cibule
velká plechovka hrášku
sůl
pepř
sušený mletý česnek (nebo medvědí česnek)
houbové koření nebo rozdrcené sušené houby nebo žampiony
1 malá 12% smetana
3 vejce
olej

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě uvaříme fleky. Na pánvi na oleji osmahneme dozlatova cibuli a přidáme mleté maso, které necháme zatáhnout, osolíme, opepříme, přidáme houbové koření (žampiony) a sušený česnek. Podlijeme vodou a necháme 10 min podusit.

  2. Potom dáme na plech uvařené těstoviny, směs s masem, lečo, scezený hrášek. Vše promícháme a zalijeme osolenou smetanou s rozkvedlanými vajíčky.

  3. Zapékáme, dokud není povrch mírně dozlatova. Kdo chce, může posypat při zapékání i sýrem. Podáváme s naloženou okurkou nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!