Zbruf z hovězího masa, jemně pikantní recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

370 g mletého hovězího masa
1 jarní cibulka
5 stroužků česneku
1-2 konzervy krájených rajčat
sůl, kajenský pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Pánvičku nasucho rozpálíme. Vložíme na ni mleté maso a necháme prudce orestovat ze všech stran.

  2. Když se maso zatáhne a tuk vydusí, přidáme rozmačkaný česnek, pořádně promícháme, aby se krásně provoněl s masem a za stálého míchání necháme 1-2 minuty propéct.

  3. Přidáme nakrájená rajčata včetně šťávy, promícháme a dusíme, než je maso měkké. V případě potřeby přilijeme vodu. Průběžne promícháváme.

  4. Ochutíme solí, kajenským pepřem a těsně před podáváním přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku.

  5. Podáváme s rýží nebo těstovinami (špagetami).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!