Zelňačka z červeného kysaného zelí recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 500 g zelí
- 2 větší brambory
- 3 kvalitní párky nebo klobása
- 1 cibule
- lžička červené mleté papriky
- lžíce sádla
- 2 lžíce hl. mouky
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 100 ml smetany
- kmín
- sůl
- pepř
- cukr
Postup Zelňačka z červeného kysaného zelí
Postup přípravy receptu
-
Zelí překrájíme na menší kousky a brambory na kostky. Brambory vaříme zvlášť s kmínem a troškou soli. Zelí povaříme se zbývajícím kořením.
Zatím si usmažíme nakrájenou cibuli do zlaté barvy, přidáme papriku, mouku a zarestujeme. Zředíme ji vodou z uvařených brambor.
Vše spojíme dohromady, společně povaříme, přidáme párek na kolečka a před koncem smetanu. Dochutíme cukrem.