Zmrzlina ze sebrané pěny při vaření džemu recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Na 250 ml sebrané pěny při vaření džemu:
1 kysaná smetana (180 ml)
můžeme přidat i 1 ušlehanou šlehačku ale nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Sebranou pěnu (může být ještě teplá) promícháme s kysanou smetanou, případně přidáme ušlehanou šlehačku (pro větší množství). Nalijeme do vhodné nádobky a uložíme do mrazáku.

  2. Je dobré jí alespoň 2x během 2 hodin vidličkou promíchat. Pokud to neuděláme, příliš to nevadí, ale ve zmrzlině se utvoří ostré ledové krystalky, někomu nepříjemné na jazyku.

  3. Promíchaná zmrzlina během mražení je pěkně hladká. Před podáváním je dobré jí nechat chvíli při běžné teplotě povolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!