Babiččino jarní dušené kuře recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1/2 lžičky mořské soly
- 1/2 lžičky čerstvě namletého černého pepře
- 4 ks kuřecího stehna nebo čtvrtky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 ks pórku
- 2 ks velké mrkve
- 2 ks řapíkatý celer
- 350 g malých brambor
- 2 snítka rozmarýnu
- 4 ks bobkového listu
- 4 snítka čerstvého tymiánu
- 250 ml suchého bílého vina
- 250 ml kuřecího vývaru
- 1 hrst hladkolisté petržele
Postup Babiččino jarní dušené kuře
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Do většího uzavíratelného sáčku vsypte mouku, kmín, sůl a pepř. Promíchejte, přidejte stehna či čtvrtky a sáčkem pořádně zatřeste, aby se maso v koření dostatečně obalilo.
Ve větším hrnci vhodném do trouby či v hlubokém pekáči rozehřejte na střední teplotě olej a opečte na něm maso dozlatova, zhruba 2–3 minuty z každé strany. Vyjměte na talíř.
Pórek pečlivě omyjte a bílou část nakrájejte na 2 cm kolečka, zelenou nebudete potřebovat. Mrkev nakrájejte na kousky, celer na 2 cm plátky, brambory neloupejte, pořádně omyjte a překrojte na menší kousky. Polovinu zeleniny naskládejte do volného hrnce, poklaďte bylinkami, zalijte vínem a vývarem.
Navrch položte maso a překryjte zbytkem zeleniny. Zakryjte poklicí a nechte péct 1 hodinu, nebude-li maso ještě hotové, pečte ho déle. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.