Bábovka s proužkem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

3 vejce
100 g cukr krupice (kdo má raději sladší dá 150 g)
120 g másla nebo Hery
250 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
1/8 litru mléka + 3 lžíce mléka
50 g strouhaných oříšků nebo sekaných oříšků
1 kávová lžička kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme máslo s cukrem, postupně přidáváme celá vejce, nakonec přilejeme 1/8 mléka a mouku prosátou s práškem do pečiva. Dvě třetiny tohoto těsta nalejeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a celý povrch zaprášíme kakaem. Nejlépe to jde tak, že si kakao nasypete do malého cedníku. Pak na tento kakaový povrch nalejeme zbylou třetinu těsta, do které jsme přidali oříšky a 3 lžíce mléka. Tím se vytvoří tmavý proužek oddělující mramorování. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C horkovzduch, jinak na 180 °C asi 20 minut do růžova. Hotové pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!