Bábovka s rybízem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

4 vejce
200 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
150 ml bílého jogurtu
100 ml oleje
lžička rumu
250 g hladké mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
červený rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme jogurt, olej, rum, mouku s práškem do pečiva a vyšleháme. Z bílků připravíme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Do tohoto receptu je sníh opravdu důležitý. Těsto je celkově hutnější a sníh to celé nadýchá.

  2. Na konec zapracujeme červený rybíz. Odhadem dvě hrstičky.

  3. Pečeme na 170°C asi 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!