Bábovka s rybízem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 4 vejce
- 200 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 150 ml bílého jogurtu
- 100 ml oleje
- lžička rumu
- 250 g hladké mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- červený rybíz
Postup Bábovka s rybízem
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme jogurt, olej, rum, mouku s práškem do pečiva a vyšleháme. Z bílků připravíme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Do tohoto receptu je sníh opravdu důležitý. Těsto je celkově hutnější a sníh to celé nadýchá.
Na konec zapracujeme červený rybíz. Odhadem dvě hrstičky.
Pečeme na 170°C asi 45 minut.