Bábovka ve vaječných skořápkách recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Na pečení - vaječné skořápky, cca 24 ks, alobal, nepovinně muffinková forma
Na těsto: použijete jakékoliv vaše oblíbené těsto na bábovku, já jsem použila:
4 vajíčka
špetka soli
1 hrnek cukru krupice
250 ml šlehačky
(možno nahradit mlékem a olejem v poměru 2/3 mléka + 1/3 oleje)
1,5 hrnku hladké mouky (možno trošku přidat podle velikosti vajíček)
1 prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka vyfoukneme jen jednou trošku větší dírkou (velikost zvolíme dle vlastního uvážení tak, aby se dalo vpravit těsto). Vypláchneme vodou, vyvaříme ve vodě se solí (na litr vody cca 3 polévkové lžíce). Necháme pořádně vysušit. Do vysušených skořápek postupně naléváme trochu oleje, otvor zakryjeme palcem a protřepeme, aby se skořápka uvnitř promastila. Olej jsem nalévala pomocí malé odměrky se zobáčkem a z vajíčka jsem jej zase vylila zpět do té odměrky, nalila do dalšího vejce a tak pořád, abych skořápky zbytečně na povrchu neumastila.

  2. V muffinkové formě jsem z kousků alobalu vytvořila hnízda do kterých jsem posadila připravené skořápky.

  3. Těsto na bábovku nalijeme do pevného sáčku, ustřihneme růžek a naplníme vajíčka maximálně do 3/4 - při pečení se těsto nafoukne a trochu vyteče.

  4. Pečeme dle vlastní trouby, já jsem pekla v elektrické troubě bez horkovzduchu, na 180°C cca 20 minut, zkusíme klasicky špejlí.

  5. Po upečení a mírném vychladnutí očistíme nožem, houbičkou co případně přeteklo, po vychladnutí ozdobíme dle vlastního uvážení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!