Baby karotka na medu a tymiánu s parmezánem recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

sáček mražené baby karotky (400 g)
1 lžíce másla
1 lžíce medu
několik snítek tymiánu
sůl
pepř
2 lžíce instantní polenty
2 lžíce na jemno strouhaného parmezánu
+ parmezán na ozdobu
+ balsamico krém (kdo nemá rád, nemusí)

Postup přípravy receptu

  1. Na velkou pánev dejte rozpustit máslo, přidejte zmrzlou mrkvičku, med, tymián a pomalu nechte podusit, až mrkev, která pustí trochu vodu, změkne. Míchejte a pokuste se vydusit všechnu tekutinu, aby se mrkev začala trošku opékat - pozor, ať nespálíte, je tam med a začne karamalizovat.

  2. V misce smíchejte instantní polentu s nastrouhaným parmezánem a přisypte do pánve. Důkladně promíchejte tak, aby byla mrkev stejnoměrně směsí obalená. Celé přesypte do pekáčku nebo na plech a dejte péci do trouby, předehřáté na cca 170°C. Kontrolujte, ať se nespálí. Dobu nedokáži odhadnout, já strčila do trouby kuchyňského sporáku a trochu jsem přiložila:D., po deseti minutách bylo hotovo.

  3. Podle chuti přisolte, opepřete. Při podávání jsem trochu zastříkla balzamico krémem. Není to ale nutné, pokud jej nemáte rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!