Baguette italiano (bagety) recept

Top Recepty, Domácí pekárna

Suroviny na recept

110 ml (g) vlažné vody
lžička sladěnky nebo sladovitu
10 g droždí
140 g hladké mouky na omládek
Dále
150 ml (g) vody
2 rozetřené stroužky česneku
40 g olivového oleje
vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
7-9 krájených lístků bazalky (kdo má rád, může dát více)
100 g polohrubé mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
200 g hladké mouky
2 rovné lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené, 45 minut kynout.

  2. Přidáme zbytek surovin (mimo bazalku) a opět bez předehřevu necháme umíchat těsto. Chvilku před koncem mísení vsypeme i bazalku.

  3. Těsto je volnější, je lépe nechat ho vykynout v míse.

  4. Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 4 dílky, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout. Poté ji rozválíme do bagety, uložíme do bagetového plechu a necháme nakynout.

  5. Potřeme vodou s trochou solamylu, posypeme semínky a dáme upéct do rozehřáté trouby (200°C, asi 20 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!