Balkánský pekáček s kuřecím masem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 500 g kuřecího masa (prsa, vykostěná stehna)
- 2 PL oleje
- sůl
- pepř
- 1 střední cuketa
- paprika červená
- paprika zelená
- paprika žlutá
- 2 rajčata
- 500 g brambor uvařených ve slupce
- 200 g sýra balkánského typu
- 200 ml podmáslí nebo kefíru (popřípadě mléka)
- 2 vejce
Postup Balkánský pekáček s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a promícháme se solí, pepřem a olejem. Dáme na chvíli odležet. Mezitím nakrájíme zeleninu (cuketu a rajčata na kostičky, papriku na proužky). Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky, které dáme do větší mísy.
Rozpálíme teflonovou pánev, vsypeme maso a za stálého míchání opečeme, až zbělá a začne trochu chytat barvu. Přisypeme cuketu a papriku a chvíli restujeme.
Obsah pánve necháme trochu zchladnout a poté přidáme k bramborám v míse, k tomu rozdrobíme balkánský sýr a rukama dobře promícháme (lehce, jen jakoby natřásáme).
Směs přemístíme do olejem vymazaného pekáčku, zalijeme podmáslím rozšlehaným s vejci a dáme do trouby péct asi hodinu na 150°C, až povrch zezlátne a vejce ztuhnou.