Balkánský pekáček s kuřecím masem recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

500 g kuřecího masa (prsa, vykostěná stehna)
2 PL oleje
sůl
pepř
1 střední cuketa
paprika červená
paprika zelená
paprika žlutá
2 rajčata
500 g brambor uvařených ve slupce
200 g sýra balkánského typu
200 ml podmáslí nebo kefíru (popřípadě mléka)
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a promícháme se solí, pepřem a olejem. Dáme na chvíli odležet. Mezitím nakrájíme zeleninu (cuketu a rajčata na kostičky, papriku na proužky). Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky, které dáme do větší mísy.

  2. Rozpálíme teflonovou pánev, vsypeme maso a za stálého míchání opečeme, až zbělá a začne trochu chytat barvu. Přisypeme cuketu a papriku a chvíli restujeme.

  3. Obsah pánve necháme trochu zchladnout a poté přidáme k bramborám v míse, k tomu rozdrobíme balkánský sýr a rukama dobře promícháme (lehce, jen jakoby natřásáme).

  4. Směs přemístíme do olejem vymazaného pekáčku, zalijeme podmáslím rozšlehaným s vejci a dáme do trouby péct asi hodinu na 150°C, až povrch zezlátne a vejce ztuhnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!