Baltašky recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- Na kynuté těsto:
- mouka
- cukr
- kvasnice
- mléko
- žloutky
- máslo
- -----
- maková náplň
- máslo
- med
- ořechy
Postup Baltašky
Postup přípravy receptu
-
Připravíte kynuté těsto, které máte osvědčené. Já dělám zásadně z hladké mouky a především postupem uvedeným v poznámce. Dvakrát kynuté těsto je pružnější, mastnější, lépe se s ním pracuje. Z tohoto těsta uděláte c o n e j m e n š í buchtičky s makovou náplní.
Upečete hojně podmazané sádlem, překlopíte na druhý plech, pomažete rozpuštěným máslem s rumem.
Přiměřené, nesnězené množství zchladlých buchet dáte na pařáček a nahřejete tak, jako napařujete knedlíky. Na talíři posypete nahrubo mletými ořechy a polijete máslem, rozpuštěným s medem